m
T

 

Skælskør med Julemærkehjemmet.

Tirsdag den 10. juni kl. 09.00 på Sjælør Station.

Referat:
Den 10. juni var vi en tur til middelalderbyen Skælskør.
Vi stod 96 personer på Sjælør, klar til afgang kl. 9. Desværre var den ene af busserne (også denne gang) ikke kommet endnu. Med nogen forsinkelse kom vi så af sted.
Kort før Skælskør passerede vi Kanehøj og Kane Mølle. Kanehøj har været galgebakke og H.C.Andersen har overværet en hængning dér, som han har skrevet om.
Vi kørte igennem Skælskør og ud til Julemærkehjemmet, som ligger smukt ned til fjorden.

Julemærkehjemmets leder Karl Arvidson tog imod os og bød velkommen. Vi blev delt op i mindre hold og hvert hold fik 2 børn, som viste os rundt og fortalte om deres hverdag på hjemmet.
Det var en dejlig oplevelse, at det var børnene, vi kunne snakke med mens de viste os rundt. Efter rundvisningen samledes vi i festsalen, hvor der blev fortalt om hjemmets arbejde og hvor vi kunne stille yderligere spørgsmål.

Frokosten blev indtaget på Hotel Postgården. Herefter var der en times tid på egen hånd, hvor man kunne gå lidt rundt i de smalle gyder.

Eftermiddagskaffen fik vi ombord på turbåden, der sejlede i yderfjorden, (kringlen havde vi selv med om bord, den var bestilt hos en lokal bager).
Sejladsen varede 1½ time, båden vendte ved udløbet til Storebælt, hvorfra vi kunne se Storebælts­broen.
Undervejs fortalte mandskabet lidt om fjorden og Skælskør og om de seværdigheder vi passerede, bl.a. fik vi lige udpeget Julemærkehjemmet fra søsiden.

Det var en god tur og vi håber selvfølgelig, at vores medlemmer vil mindes Julemærkehjemmets gæstfrihed ved at huske at købe julemærker og derved støtte deres arbejde.