20180505Forårstur til Holland, 5 dage.


Lørdag den 5. til onsdag den 9. maj 2018 (4 nætter med halvpension).


Afgang fra Sjælør Station lørdag den 5. maj. kl. 06.15. Mødetid senest kl. 06.00.
Forventet hjemkomst på Sjælør den 9. ca. kl. 19.45.

Der bliver mulighed for opsamling i Roskilde og Ølby.
Mødetid ved Roskilde St. senest kl. 06.45 og ved Ølby St. senest kl. 07.15. Bussen kører kl. 7.00 hhv. 7.30.
Sæt kryds på tilmeldingen, hvis du vil benytte en af disse muligheder.
Nederst på denne side er opsamlingsstederne defineret mere nøjagtigt både med tider og kort.


Vi skal bo på Hotel Mercure i Zwolle.
I prisen indgår: 4 overnatninger, 4x aftensmad, 4x morgenmad, 1x morgenbuffet på færgen (udrejse) og entré til Keukenhof, samt bus med rejseleder og udflugter som beskrevet.
Frokoster, drikkevarer og øvrige entréer er for egen regning.
På ud- og hjemturen gøres holdt ved en kro i Tyskland, hvor man har mulighed for at købe frokost.

Under opholdet har vi ture til:
En dagstur til Lisse med blomsterparken Keukenhof. En dagstur til Amsterdam med både køretur i byen og sejltur på kanalerne.
Vi kommer nær ved Anne Frank's Hus museet, det kan kun besøges ved forudbestilling. Sæt kryds på tilmeldingen, hvis du ønsker billet.
En formiddag i Zwolle , samt en eftermiddag i byen Giethorn ”Hollands Venedig”.


Se det detaillerede program på knappen "Til turplan".

Sidste tilmelding: 12-01-2018

Max antal: 40 og minimum 30

Pris for medlemmer: 4200 kr.

Pris for gæster: (max 1) 4720 kr.

Tillæg for eneværelse 780 kr.

Billet til Anne Frank's Hus 80 kr.


Betalingen trækkes over 4 gange i månederne januar, februar, marts og april.

De, der vil sove sammen, skal skrive det på tilmeldingen.Referat:


5. maj
Lørdag morgen den 5/5 ankom nogle af os omkring 5.30 på Sjælør Station, hvor vor chauffør John og guide Lilly var klar til at tage imod os.
Alle kom, så vi planmæssigt kunne køre mod Roskilde og Ølby.
Vi har tidligere haft god erfaring med John. Lilly skulle være perfekt omkring Holland. Hendes mor var fra Holland, så forventningerne var jo store.
Vi havde bestilt solskinsvejr, og det fik vi da helt sikkert fra start til slut.
Vi endte med at blive 28 fra foreningen. Havde desværre 3 afbud lige til sidst, men det ene blev heldigvis erstattet.

Så gik turen mod Rødby, hvor vi sejlede mod Puttgarden omkring 9.20.
Kl.9.30 sad vi alle bænket ved små borde og en meget flot morgenbuffet var lige til at gå ombord i.
Overfarten varer jo kun 50 minutter, så godt det kun var os, der skulle nyde buffeten, selvom nogle andre fik sneget sig ind!
Velforsynet kørte vi videre mod Holland gennem Tyskland med passende pauser og god service af Lilly samt informationer løbende! Det hele skulle jo afpasses med køretidsbestemmelserne.
Omkring kl. 14 havde vi 45 minutters frokostpause; stedet hed Wildeshausen.
Klokken 16 kunne vi nyde bl.a. kaffe, te, lumumba eller irsk kaffe udenfor. Campingbordet blev slået op, og guide og chauffør betjente os fint.
Vi fik endda kort besøg, at et lille mandeselskab på polterabend i godt humør!
Sidst på eftermiddagen nåede vi Mercure Hotel Zwolle i udkanten af byen. Flot hotel med mange udmærkede men forskellige værelser fordelt på 4 etager.
Der var heldigvis 2 elevatorer, men trapperne var jo gode til lidt motion, især for dem på 3. sal, hvis man kunne.
Vi fik udleveret nøglekort og Lilly ville blive ved receptionen, hvis der skulle være nogle problemer med værelserne. Der var bestilt værelser med enkelte senge til de fleste.
Dog fik vist alle dobbeltdyner! Tror de fleste, der ville have det, fik en ekstra dobbeltdyne, så man ikke skulle dele med sin sengekammerat.

Klokken 19 var der dækket op i restauranten med buffet! Det var en 3 retters menu.
Efter maden sad nogen udenfor i det gode vejr med en drink og andre gik sig en tur.
Vi havde hver fået et lille kort, hvor tjeneren skulle notere, hvad vi bestilte, og så kunne vi betale i baren til sidst.
Det gjaldt om, at passe godt på kortet, som skulle erstattes med 100 euro, hvis vi mistede det.
Det lykkedes at finde ud af fremgangsmåden efterhånden, så man undgik for store regninger. Nogle blev i første omgang noteret for et glas rødvin i stedet for en lille flaske vand!
Klokken 22 skulle der være ro i hvert fald udenfor, men de fleste var også trætte efter en længere bustur, som var gået ret problemfrit.


6. maj
Søndag morgen var der morgenbuffet fra kl. 7.30.
Vi samledes 8.45 foran bussen for dem, der ønskede en morgenbitter og kørte kl. 9.00 mod området Lisse, hvor målet var Keukenhof, én af de flotteste blomsterparker i verden.
På vejen kørte vi en omvej, for rigtig at kunne få fornemmelse af opdæmningen af Holland. Smukt var det.
Billetter til parken blev uddelt i bussen, så vi hver især kunne gå ind og rundt i parken og se det, vi selv gerne ville, evt. lidt mad og is.
Parken er anlagt med store bede med narcisser, hyacinter og tulipaner i strående farver. Dog kunne man godt se nogle steder, at vi var sidst på sæsonen.
Der var gangstier og vandløb mellem bedene. Der var pavilloner og væksthuse.
Hvert år lægges der i et bestemt tema omkring 7 millioner blomsterløg i den 32 hektar store park.Det var nu smukt at se og en god dag med store indtryk.
Klokken 15.30 kørte vi lige rundt om hjørnet, for at kunne købe billigere løg end i parken. 3x10 tulipanløg for 10 euro. Vi fik at vide, at vi kunne godt drive dem frem i år, såfremt de lægges i vand i et døgn. Så skulle de komme efter ca. 6 uger.
Der var også andre indkøbsmuligheder, bl.a. Kejserkronelilje med knopper. Den var lidt svær at transportere med i bussen, og så lidt kvæstet ud, da vi nåede København igen, men den overlevede.
Kl. 18.30 var der igen tre retters menu klar til os på hotellet. Der var sat velkomst- og menuskilt op. Velkomst på dansk.


7. maj
I dag gik turen så mod Amsterdam. Her begyndte vi med fælles sejltur rundt i de charmerende kanaler. Herefter fulgtes vi samlet til Rigsdagsmuseet, hvor vi skiltes.
John var kørt til et værksted, for at få ordnet bussens klimaanlæg, der var stået af. Endvidere kunne bussen alligevel ikke køre så meget rundt i byen. Det var der forbud imod. Der var sprunget en sikring, som man ikke selv kunne se eller skifte. John havde den forangående aften brugt meget tid på at finde fejlen. Et værksted hjalp ham trods frokostpause.
Nogle hyggede sig nede omkring Rigsdagsmuseet. 14 andre fik deres billetter til Anne Frank's Hus, og gik nogenlunde i samlet trop og efter kort mod museet, som vi alle nåede 13.30. Lidt presset, men bedre at klimaanlægget blev i orden, og det gjorde det.
Efter besøget i museet gik vi ned mod opsamlingstedet ved kanalrundfarten. Vi gik rask til og nåede endog en lille ispause. Fik også taget en del billeder af de flotte huse og skønne omgivelser ved de mange kanaler, vi passerede.
Klokken 15.30 gik turen mod hotellet dog med tid til lumumbatræf på vejen.
Kl. 19 var der igen tre retters menu. Bagefter samledes de fleste i gårdhaven til hyggeaften. De små borde, der var, blev sat sammen til eet.


8. maj
Tirsdag tilbragte vi formiddagen i Zwolle, hvor den gamle bydel bar præg af byens storhedstid som Hansestad i middelalderen. Den stjerneformede bymidte er omgivet af kanaler og rester af bymure, byport m.v. Om eftermiddagen oplevede vi den hyggelige by Giethoorn, “Hollands Venedig”, hvor vi samlet sejlede rundt i kanalerne. Nogen steder ikke andre veje for at komme rundt, hvis man f.eks. skulle til købmanden.
Skøn afslutning på denne Hollandstur. Efter sejlturen Lumumbatræf og så mod hotellet, hvor vi var omkring kl. 16.30, så der var tid til at pakke og hygge sig inden middagen kl. 19. Igen 3 retters menu.

Maden var alle dage helt okay. De fleste afregnede efterfølgende og hyggede sig i gårdhaven.


Onsdag den 9. Maj startede vi hjemad kl. 8.00 med pauser indlagt. Lidt forsinkelser blev der p.g.a. kødannelser flere steder. John kørte nogle steder væk fra motorvejen, for om ikke andet, så at opleve noget kønnere.
Vi brugte også lidt tid på at synge nogle sange fra et sangblad, vi havde taget med.
Der var en halvtimes indkøbsmulighed hos Fleggaard, før vi kørte ombord på færgen.
Da vi nåede Roskilde omkring 20.30, fik vi ny chauffør, Tage, idet John havde opbrugt sin kørselskvote på grund af den længere tid bilkøerne havde givet.
Vi havde samlet lidt ind i en plasticpose fra et Apotek, så Lilly og John kunne købe lidt vitaminer eller hvad de nu havde brug for.
Det blev de glade for. Det var velfortjent, idet de havde ydet en god service og gjort deres til, at vi fik en dejlig tur. Lilly var ret god med sit kendskab til Holland.
Ankom lidt i 21 på Sjælør Station.